BreathWalk in het Sauerland.

Breath Walk® in het Sauerland

Breath Walk wordt op mooie trajecten van het Schmallenberger Sauerland aangeboden.

BreathWalk is een ontspannend fitnessprogramma ter bevordering van de gezondheid in de vrije natuur. Het is een yogatechniek, dat het bewust ademhalen, walken en concentratie-oefeningen met elkaar in verbinding brengt. De combinatie is eenvoudig, natuurlijk, effectief en gaat heel diep. BreathWalk vermindert het eigen stressgevoel en laat het nadenken gestructureerder en creatiever verlopen.
 
De BreathWalk op de heerlijke, hooggelegen wandelpaden met zijn vergezichten in het Schmallenberger Sauerland laat u negatieve gedachten al snel vergeten. U leert uzelf een bewuste, volledige en diepe ademhaling aan. De ademhaling is de sleutel, waarmee u uw vitaliteit opbouwt en gebruikt. Frisse, heldere Sauerlandse berglucht vloeit door uw lichaam. Diverse adempatronen worden gecombineerd met het ritme van het lopen. De vingermagie "Mudras", alsook de kracht-lettergrepen, de "mantren", die u fluistert of waaraan u denkt, worden ritmisch bij dit alles betrokken. Een gevoel van harmonie en verbondenheid treedt dan op. Het meditatieve einde op een plek met uitzicht op de Sauerlandse bergwereld brengt u ten slotte in een toestand van kalmte en opmerkzaamheid.
 
BreathWalk is voor iedereen geschikt. Er zijn geen vereisten.Het gaat niet om kracht en ook niet om snelheid. Stokken worden niet gebruikt.

Cursus

Breath Walk: ‘Eerste ervaringen’
Bent u benieuwd naar Breath Walk? In deze introductiecursus ervaart u interessante zaken over ademtechnieken, patronen van ademhalen, vingermagie en innerlijke geluiden.
Duur: 90 minuten
Kosten: 11 €
 
www.breathwalk.de
 
Een project van de sportbond in de Hochsauerlandkreis

Informatie en aanmelding:

 

KreisSportBund Hochsauerlandkreis e.V.

Ansprechpartner: Gabriele Rörig
Tel.: +49 160 96888691

Sauerland - KERNGESUND