BreathWalk in het Sauerland.

Gezondheidsaanbiedingen

Der Abela Heilstollen in Schmallenberg - Bad Fredeburg im Sauerland.

In Bad Fredeburg met het enige natuurlijke geneeskundige bad van het Sauerland zet de regio Schmallenberg zeer concreet accenten m.b.t. innovatieve gezondheidsaanbiedingen.
 
Daarnaast mogen de Schmallenberger plaatsen Bad Fredeburg en Nordenau zich officieel tooien met de titel ”Staatlich anerkanntes Kneipp-Heilbad und Ort mit Heilstollenkurbetrieb”, resp. “Staatlich anerkannter Ort mit Heilkurbetrieb und Luftkurort”.
 
Een première voor heel NRW, dat de innovatiekracht van het Schmallenberger Sauerland bij wijze van voorbeeld nog eens onderstreept. Twee destijds gesloten leisteengrotten in Bad Fredeburg en Nordenau zijn in een uitgebreide procedure en in jarenlange studies onderzocht op hun gezondheid bevorderende werking. Het resultaat: de Abela Stollen in Bad Fredeburg en de Heilstollen in Nordenau beschikken met ongeveer 95% luchtvochtigheid en een constante temperatuur van 9 graden Celsius over een bijna kiemvrije lucht, die mensen met aandoeningen aan de luchtwegen letterlijk weer diep laat ademhalen.
 
Mensen met astma en bronchitis, met chronische verkoudheid, pseudokrop, kinkhoest of chronische, resp. allergische aandoeningen aan de voorhoofdsholten en overeenkomstige problemen, vinden hier echte verlichting van hun klachten. Dit vanwege de zuiverheid van de lucht, die beter is dan aan zee of in het hooggebergte.

Astrid Völlmecke.

Uw aanspreekpartner:

 

 

Astrid Völlmecke

Kur- und Freizeit GmbH
Poststraße 7
57392 Schmallenberg
 
Telefoon: 0049 - 2972-974041
Telefax:   0049 - 2972-974026
voellmecke@schmallenberger-sauerland.de

Sauerland - KERNGESUND