Motor rijden in het Sauerland. Foto: Sauerland Tourismus e. V.

Motor rijden in het Sauerland

Motor rijden in het Sauerland

Wielrenners houden van scherpe bochten en golvende landschappen. Beide vindt men in ruime mate in het Schmallenberger Sauerland, waar –zoals bekend- meer dan duizend bergen het landschap kenmerken. Dat alles zorgt voor veel afwisseling, ook bij het gemotoriseerd ‘Hill-Hopping’. 
 
Want: is die ene bergtop eenvoudig en gemakkelijk bedwongen, dan wacht de volgende erop om via talrijke haarspeldbochten beklommen te worden. Een topografische doorsnede van de regio laat zien, waarom de grote doorgaande en kleinere straten in het Sauerland zowel een rijtechnische uitdaging zijn alsook als een geheime tip voor leuke toertochten gelden.

Het pakket kaarten "Bikers World" voor motortochten in het Sauerland verkrijgbaar bij de Gasteninformatie Schmallernberger Sauerland. Foto: Sauerland Tourismus e. V.

Pakket kaarten
 
"Motorrijderswereld Sauerland"

Het pakket kaarten "Bikers World" voor motortochten in het Sauerland met 6 voorstellen van tochten & indivuele kaarten (beschermd tegen scheuren en weersinvloeden), incl. Routebook (beschrijfbaar & weer af te wissen en diverse excursies, alsmede tips om lekker te eten en te drinken en om een aangenaam uurtje door te brengen is voor 2,00 euro verkrijgbaar bij de Gasteninformatie Schmallernberger Sauerland.

Sauerland - KERNGESUND