Winter in het Sauerland.

Wintersport in het Schmallenberger Sauerland

Skilanglauf im Schmallenberger Sauerland.

De langste skilift en ook de langste loipen in het Sauerland vinden de enthousiaste skiërs en langlaufers rond Schmallenberg. Men heeft hier de winter meer sneeuwzeker gemaakt, omdat men de sneeuwkanonnen aanzet, zodra de temperaturen onder nul dalen. En dat niet alleen voor de hellingen met hun afdalingen rondom de Hunau. Met een rondgaand parcours van 2,5 kilometer garandeert het Skilanglaufcentrum Westfeld-Ohlenbach in de Rothaar Arena van einde december tot half maart loipenplezier.
 
Wanneer vrouw Holle haar kussens bijzonder krachtig uitklopt, glijdt u over tot 200 km geprepareerde loipen langs de bergkammen van het Rothaargebergte en de Hunau met hun fraaie vergezichten op een hoogte tussen 650 en 841 m boven NAP.
 
Gaat u liever te voet? Dan bent u bij een stabiele weerssituatie op de zonnige plekken blij met sneeuwvrij gemaakte winterwandelpaden of stapt u zonder weg te zinken in de sneeuw op sneeuwschoenen door een onberoerd winterlandschap.
 
De sneeuwschoenen kunt u huren in de Rothaar Arena in Westfeld, waar u overigens -zoals elders in de skigebieden van het Schmallenberger Sauerland- ook gratis kunt parkeren.

Sauerland - KERNGESUND