Wandelen in het Sauerland.

De WaldSkulpturenWeg Wittgenstein-Sauerland

  • De WaldSkulpturenWeg Wittgenstein-Sauerland - Krummstab
  • De WaldSkulpturenWeg Wittgenstein-Sauerland - Hexenplatz

Natuur ontmoet kunst
 

 

Wat is het resultaat als internationaal bekende kunstenaars de bewogen geschiedenis tussen het protestantse Wittgenstein aan de zuidzijde van het ‘grensgebergte’ Rothaar en het daarvan noordelijk gelegen katholieke Sauerland interpreteren? 
 
Heel eenvoudig: elf unieke beeldhouwwerken, sculpturen en kunstwerken, die polariseren en tot veel discussies aanleiding geven.  
 
Vorm uw eigen mening over dit bijzondere wandelpad waar natuur en kunst elkaar ontmoeten. En loop de 23,5 km BossculpturenWeg van Bad Berleburg naar Schmallenberg. Het logo ‘blauwe poort op witte ondergrond’ van deze route voert u langs de elf plaatsen waar kunst en natuur elkaar tegenkomen.
 
Wandeltijd: ongeveer zes uur plus de tijd die wordt doorgebracht bij de kunstwerken.
 
 
www.waldskulpturenweg.de  

WaldSkulpturenWeg Wittgenstein - Sauerland.

Wandeltaxi naar de WaldSculpturenWeg

De Verkehrsverein (VVV) Schmallenberg e.V. biedt van mei tot oktober iedere zaterdag een speciale “brengservice” in de vorm van een wandeltaxi aan. Deze brengdienst rijdt vanuit Schmallenberg zowel naar het begin van de Waldsculpturenweg in Bad Berleburg (gemeentehuis), alsook naar de wandelparkeerplaats Trufterhain (sculptuur 2, het gouden ei, “Wat was er het eerst?”).
 
Meer over de wandeltaxi

Sauerland - KERNGESUND