Fietsen in het Sauerland.

E-bike / pedelec rijden in het Sauerland

E-bike / pedelec rijden in het Sauerland.

E-bikes (pedelec's) zijn geweldig in opkomst. Geen wonder, de kleine bij te schakelen elektromotor helpt namelijk niet alleen om alle bergen te bedwingen. Maar de motor maakt ook in het Sauerland voor degenen die weer eens op de fiets klimmen, voor gezinnen met kinderen en voor groepen die uit verschillende generaties bestaan, het fietsen tot een heel nieuwe en een zeer ontspannen natuurbelevenis, dat steeds meer aanhangers krijgt. Zo ook in het Schmallenberger Sauerland en de Vakantieregio Eslohe, waar verschillende verhuurstations e-bikes klaar hebben staan.
 
E-bikers zijn fietsen, die met een stille, milieuvriendelijke elektromotor zijn uitgerust, die met één druk op de knop wordt ingeschakeld en alle angst voor tegenwind en formse klimmen wegneemt. Bij een voortdurend gebruik kan met de accu van de e-bike, al naargelang de meters hoogteverschil, trajecten worden afgelegd tussen de 15 en 30 km.
 
Degene die betrekkelijk vlakke trajecten rijdt, kan dus flinke afstanden afleggen. Zie bij voorbeeld de SauerlandRadring. Degene die de Sauerlandse bergen met hoogten van 800 meter wil bedwingen, zal dus eerder moeten "bijtanken". Daarvoor is slechts een stopcontact nodig. Wanneer u rust, eet en drinkt, kan bij deze horecagelegenheid ook de accu van uw e-bike weer snel worden opgeladen.

Sauerland - KERNGESUND