• Hier komt u op snelheid!

  • Wandelen in het echte land van de 1.000 bergen.

  • Groen- zo ver het oog reikt.

  • Het geluk van deze aarde..vindt u ook bij ons!

Sporten in gezondheidstuin Schmallenberger Sauerland

Doet u regelmatig aan sport? Overwint u –zoals door artsen en ziektekostenverzekeraars aanbevolen-  meerdere keren per week uw luie gevoel? Of loopt u dagelijks minder dan 800 meter?
 

Bewegen geldt als een belangrijke sleutel voor een lang en gezond leven. Wereldwijd gepubliceerde wetenschappelijke studies bevelen regelmatig sporten aan als preventie ofwel als probate maatregel tegen overgewicht, hoge bloeddruk, problemen rond hart- en vaatziekten, hartaanvallen en diverse soorten kanker. Alleen al wandelen in een gemiddeld tempo van ongeveer vier km per uur verbetert op den duur de werking van het hart en de bloedsomloop, zo zeggen de medici. Kortom: laat u zich motiveren en inspireren door de veelzijdige sportmogelijkheden in onze regio. Begin iets goeds voor uzelf! En dat geldt of u nu 35 of 65 jaar oud bent!

 

In het Schmallenberger Sauerland heeft u een veelheid aan mogelijkheden om sportief bezig te zijn, variërend van wandelen, via fietsen, golfen, nordic walking tot aan de diverse wintersporten. Probeert u het eens uit.
 

 

In onze wandeltochtendatabank vindt u ruim 400 voorstellen voor de meest uitlopende wandeltochten.

De mooiste wandeltochten!

In onze wandeltochtendatabank vindt u ruim 400 voorstellen voor de meest uitlopende wandeltochten.
 
Wandeltochtendatabank

Fietsen in het land van de 1.000 bergen zonder al te veel hellingen en vol beleving op de Sauerland-Radring, de trekkingroute van het Kinderland en de Lenneroute.

Fietsen!

Fietsen in het Sauerland zonder al te veel hellingen en vol beleving op de Sauerland-Radring, de trekkingroute van het Kinderland en de Lenneroute.
 
Zu den Fahrradwegen

Sauerland - KERNGESUND