Wisenten-wildernis aan de Rothaarsteig.Foto: Wisent-Welt, Wittgenstein.

Wisenten-wildernis aan de Rothaarsteig

Wisenten-wildernis aan de Rothaarsteig bij Bad Berleburg-Wingeshausen. Foto: Wisent-Welt Wittgenstein

In de “wisenten-wildernis aan de Rothaarsteig” in Bad Berleburg-Wingeshausen kunt u de imponerende wisenten, de grootste landzoogdieren van Europa, van zeer dichtbij meemaken. Daar leven de vredige kolossen op een oppervlakte van 20 ha. in hun natuurlijke en grotendeels natuurvriendelijke omgeving.
 
Een ongeveer 3 km lang belevenispad ontsluit het terrein, waarop men ongeveer twee uur onderweg is. Degene die voldoende geduld en tijd meebrengt, kan deze dieren daar met hoge waarschijnlijkheid ontdekken.
 
Belangrijk te weten: voor een bezoek aan de “wisenten-wildernis” zijn een stevige tred en wandelschoenen aan te bevelen. Immers, het belevenispad gaat door bewust in natuurlijke toestand gehouden terrein met o.a. ruige paden, beeklopen, klimmen en het vrije veld. De “wisenten-wildernis” is juist hierdoor een belevenis voor het hele gezin.
 
Wandelstokken, verrekijkers en kinderbuggies kunnen bij de ingang van de “wildernis” worden gehuurd. De parkeerplaats kost niets. Honden zijn niet toegelaten in de “wisenten-wildernis”. Daarentegen worden steeds rondleidingen aangeboden.
 
De “wildernis” ligt tussen Aue-Wingershausen”, een plaats van Bad Berleburg en Schmallenberg-Jagdhaus. De toegangsweg is ruimschoots van wegbewijzering voorzien.

 

Meer over de wisenten-wildernis

Sauerland - KERNGESUND