Vakantie in het Sauerland.

Attractieparken in het Sauerland

Fort Fun Avonturenland –Test je grenzen

Fort Fun Avonturenland

Hier zul je het beslist niet saai vinden. Diverse soorten attracties, spannende shows en een echt western-gevoel zonder grenzen wachten op je.
 
Met de geheimzinnige achtbaan ‘Devil’s Mine’ ga je op ondergrondse ontdekkingstocht; met de ‘Big Wheel’ heb je een schitterend uitzicht over de bergen van het Sauerland te pakken en met de ‘Wild River’ beleef je natte avonturen. Vlieg met 80 km per uur steil de berg af met de snelle deltavlieger ‘Wild Eagle’. Je kunt ook wilde sprongen en rotondes testen in de ‘Trapper Slider’, Europa’s langste rodelbaan in een attractiepark of katapulteer jezelf 12 meter omhoog in de gigantische donkere tempel ‘Dark Raver’. 
 
Fort Fun Avonturenland, 59909 Bestwig-Wasserfall, Tel. 0049 / 2905 / 810
 
www.fortfun.de

 

Panoramapark Wildpark

Met zijn veelzijdige attracties zoals de sparrenflitser, het megaspringkussen, het glijbanenparadijs, de reuzentrampoline, de speel- en klimburcht, de paardencarrousel, alsmede de doolhof, biedt het Panoramapark Wildpark in Kirchhundem Oberhundem veel te beleven, veel amusement en plezier voor groot en klein.
 
Voor de kleinste bezoekers biedt de knuffeltuin met varkentjes, geiten, schapen, konijnen en cavia’s een spannende afwisseling. Afwisseling en natuur puur biedt het park onder andere ook met de vliegshow van roofvogels, met lynxen, otters, wolven, moeflons, roodwild en damwild, bizons, etc. Voor verdere ontspanning staan de Rhododendronlaan, Pano’s dierenschool, de plantenleertuin, het wild- en bosleerpad, alsmede de vele kilometers wandelwegen ter beschikking.
 
www.panoramapark-wildpark.de

Belevenisberg Kappe Winterberg

Panorama belevenisbrug in Winterberg in het Sauerland.

Belevenisberg met zomerrodelbaan, panorama belevenisbrug, klimbos, bikepark, skigebied en bobbaan.
 
Erlebnisberg Kappe, Kapperundweg, 59955 Winterberg, Tel. 0049 / 2981 / 9296433
 
www.erlebnisbergkappe.de 
 

Wild- en attractiepark Willingen

Het wildpark met onder andere hoevenwild, exotische dieren en roofdieren, het roofvogelstation, het sauriërpark, alsmede het sprookjesbos zijn slechts enkele van de vele interessante etappes, die u in het wild- en attractiepark Willingen kunt verwachten.
 
Wildpark Willingen, Am Ettelsberg 2, 34508 Willingen, Tel. 0049 / 5632 - 69198
 
www.wildpark-willingen.de

Sauerland - KERNGESUND