FALKE Rothaarsteig - Marathon in Schmallenberg - Fleckenberg in het Sauerland.

FALKE Rothaarsteig-Marathon

Falke Rothaarsteig Marathon in Fleckenberg in het Schmallenberger Sauerland.

Indrukwekkende vergezichten en natuur zo ver het oog reikt. De originele FALKE-Rothaarsteig-Marathon, die in Fleckenberg in het Schmallenberger Sauerland wordt gehouden, belooft zowel sportief alsook landschappelijk een boeiende ervaring te worden.
 
Het parcours voor zowel de halve als de hele marathon is zodanig uitgezet, dat het de lopers en loopsters in de marathon, halve marathon, alsmede de deelnemers en deelneemsters aan de Nordic Walking en Walking over het 21,1 resp. 42,2 kilometer lange traject van de Rothaarsteig, de zogeheten ´Weg van de Zintuigen´ voert.
 
Gestart wordt in Schmallenberg-Fleckenberg. Via Jagdhaus gaat het dan langs de toppen van de Rothaarkam omhoog naar de Rhein-Weser-toren en dan verder via de Hochsauerland-dalvariant van de Rothaarsteig, via Latrop weer terug naar de finish in Fleckenberg. Daarbij zijn in totaal 425 en resp. 838 meters hoogteverschil te overwinnen in de tocht, die voornamelijk over bosgrond gaat.

 

www.rothaarsteig-marathon.de

 
Datum:

21 oktober 2017

Rothaarsteig bij Jagdhaus in het Schmallenberger Sauerland.

Rothaarsteig: de Weg van de Zintuigen

 
Tot liefst 840 meter hoogte reikt het opwindende en afwisselende landschap van het middelgebergte Rothaarkamm. De in totaal 154 kilometer lange Rothaarsteig verbindt Brilon in het Sauerland met Dillenburg aan de voet van het Westerwald. Uitgebreid met de dalvariant ‘Hochsauerland’ en de bergvariant ‘Hoher Westerwald’ kunnen nog eens 60 km extra worden bewandeld op de Rothaarsteig. Talrijke uitzichtspunten, een groot aantal bekende bronnen, alsmede aangrenzende dorpen met hotelletjes en hotels completeren het beeld van het unieke wandelparadijs, dat de Rothaarsteig is.
 
 
Aanvullende info’s over de Rothaarsteig

Sauerland - KERNGESUND