Sauerlandse recepten

Daslook-wafels met verse kwark en asperges

Bärlauch-Waffeln mit Frischkäsecreme und Stangenspargel sind ein Rezeptvorschlag von Wüllners Landgasthof in Schmallenberg-Oberhenneborn im Sauerland.

 

Aanbevolen door Wüllners Landgasthof in Schmallenberg-Oberhenneborn

 Ingrediënten (4 personen): 2 volle handen bladeren van daslook (zeer fijn gesneden)1 in kleine stukjes gesneden rode paprika1 theelepel instant-bouillon1/8 liter water150 g boter4 eieren250 g spelt- of dinkelmeel1 theelepel bakpoederzout en peper uit de molenBereiding: Voor de wafels de instant-bouillon met het water mengen en kort verhitten, dan laten afkoelen. Boter en eieren schuimig opkloppen, meel met bakpoeder en met wat zout vermengen, afwisselend met de bouillon door de eiermassa roeren. Daslook en paprika aan het wafeldeeg toevoegen. Een half uur rustig laten staan. In het wafelijzer de wafels bakken. Voor de crème van verse kwark per 100 gram kwark en zure room steeds 30 gram boter mengen, met paprika, zout, peper en bieslook op smaak brengen.Tip: Asperges schillen, gaar koken en wam houden, nog voordat de wafels worden gebakken.

 

Sauerland - KERNGESUND