Gastronomie in het Sauerland

Gastronomie in het Sauerland

De keuken van het Schmallenberger Sauerland en de vakantieregio Eslohe geniet ook buiten de regio een bijzonder goede faam. 
 
Verheug u op de specialiteiten, fijn van smaak, uit de regionale bossen en beken, zoals hertenragout, hertenkalfssteak of forel uit de beek. 
 
Of leer de typísche gerechten van het oude boerenland kennen, zoals bij voorbeeld ‘Himmel und Erde’ of ‘Pillekuchen’. We lichten alvast een tipje van de sluier op: Himmel und Erde is een soort ‘hete bliksem’, waarbij de hemel staat voor appels en de aarde voor aardappelen. Vaak wordt daarbij nog gebraden bloedworst geserveerd. En de Pillekuchen is een soort aardappelpannenkoek, die vaak met sla wordt geserveerd.
 
Rechts vindt u een lijst van restaurants, eethuisjes, cafés en dergelijke in het Schmallenberger Sauerland en de vakantieregio Eslohe om te downloaden.
 
Onze gastbedrijven hebben hun lekkerste recepten om thuis uit te proberen ter beschikking gesteld. Haalt u eens een stukje vakantie naar huis en probeert u deze recepten eens uit.

Sauerland - KERNGESUND