• Dorpen alsof ze van een schilderij komen

  • Leven. Genieten. Onderweg aanleggen.

  • Besneeuwd. Dromend. Betoverd.

  • Karakter. Koppen. Riten.

De mooiste steden en dorpen van Duitsland

De gemeenten Schmallenberg en Eslohe liggen op een hoogte van 321 tot 841 meter boven NAP in een driehoek tussen Dortmund, Kassel en Giessen. In beide gemeenten leven 27.000 resp. 7.000 mensen in deze grootste vakantieregio van de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen (NRW), verdeeld over meer dan 100 dorpen en gehuchten met 9 tot 6.000 inwoners.
 
Negen van deze architectonische sieraden behoren tot de mooiste plekjes van Duitsland. Vele andere dorpen kregen de zilveren en bronzen titel bij de nationale wedstrijd ‘Ons dorp wordt nog mooier’.
 
Met Bad Fredeburg, dat het enige natuurgeneesbad van het Sauerland binnen zijn grenzen heeft, zet de ‘sokkenstad’ Schmallenberg (hoofdzetel en fabrieksverkoop van de Fa. Falke) vooral accenten als het gaat om het innovatieve gezondheidsaanbod.

Bladert u a.u.b. door de gastengids voor het Schmallenberger Sauerland en de vakantieregio Eslohe

Gastengids

Blader door onze actuele Gastengids (Mix Tips)
 
In de brochure vindt u informaties over de SauerlandCARD, over inkoopmogelijkheden, gastronomie en bestemmingen van leuke uitstapjes in het Schmallenberger Sauerland en de vakantiestreek Eslohe, evenals plattegronden van de plaatsen Eslohe, Schmallenberg en Bad Fredeburg.

Sauerland - KERNGESUND