Het hart van de wandelwereld Schmallenberger Sauerland en de vakantieregio Eslohe slaat in het bijzonder ook voor kinderen.

Uitkijktorens met fraaie vergezichten

Uitkijktoren op de Wilzenberg bij Grafschaft

Uitkijktoren op de Wilzenberg bij Grafschaft

Wilzenberg (658 meter hoog) met de Wilzenbergtoren, bedevaartsoord tussen Grafschaft en Winkhausen, heidense gewijde plaats met zichtbare ringwallen.
 
Uitzicht over het Schmallenberger Sauerland

 

 

Astentoren bij Winterberg

Astentoren bij Winterberg

De Kahlen Asten, vaak ook als ‘vader van alle bergen in het Sauerland’ bestempeld, is met een hoogte van 841,5 meter boven NAP een van de hoogste bergen van de regio en het eigenlijke middelpunt van het Hochsauerland.
 
Het platform op zo’n 862 meter boven NAP biedt een fantastisch vergezicht over het bergland van Westfalen.

 

 

Panorama Belevenisbrug Winterberg

Panorama Belevenisbrug Winterberg

Ligt op de Erlebnisberg Kappe in Winterberg. Langzaam stijgend, van vijf naar 20 meter hoogte, 435 meter lang wandelpad, vijf panoramaplatforms, vijf avontuurlijke plezierelementen, zoals een hangbrug, junglebrug en sky boa. En ook wandelen over en door de boomkruinen.
 
www.panorama-erlebnis-bruecke.de
 
 

Rhein-Weser-toren bij Kirchhundem-Oberhundem

Op de hoogte van de Westerberg (648 meter), de waterscheiding tussen de beide rivieren Rijn en Weser, staat de Rhein-Weser-turm. De toren wordt geëxploiteerd en biedt een bijzonder mooi vergezicht over het landschap van het Sauerland. 
 
www.rhein-weser-turm.de

Willinger Hochheide-toren

Sinds de herfst van 2002 staat op de Ettelsberg bij Willingen de 59 meter hoge Willinger Hochheide-toren. Op 875 meter boven NAP is zijn platform het hoogste uitkijkpunt van noordwest-Duitsland.
 
Uitzicht over de bergwereld van Willingen, het Hochsauerland, het Waldecker Land en vaak nog veel verder.
 
www.ettelsberg-seilbahn.de

Sauerland - KERNGESUND