Belevenispaden in het Sauerland.

Op het Hollen- of feeŽnpad achter de schat aan

Op het Hollen- of feeŽnpad achter de schat aan

Een natuurbelevenis van een totaal andere aard, maar van een evenzeer bijzondere soort is het Hollen- of feeŽnpad in de buurt van Schmallenberg-BŲdefeld. Ook deze weg biedt groot en klein spannende en informatieve ervaringen. 
 
Een mysterieuze rotsformatie vlakbij BŲdefeld, het zogeheten Hollenhaus, gaf deze weg zeer dicht bij de natuur en vol afwisseling zijn naam. Het Hollenhaus is tegelijk het hoogtepunt van deze weg. Vroeger, zo wordt verteld, woonden daar de Hollen ofwel de feeŽn. Dat waren kleine, liefelijke wezens die er waakten over een grote schat van edelstenen.
 
En tegenwoordig? Nodigt het Hollen- of feeŽnpad met zijn lengte van 9 kilometer uit vanwege zijn schatten, die te maken hebben met natuurbeleving; zoals het pad voor de blote voeten, het junglepad, wildpark, weide met wilde bloemen en attractieve vergezichten.
 
Voor een wandeling over het Hollenpad moet u ongeveer 2,5 uur rekenen. Als start- en eindpunt kunt u het beste de gasteninformatie bij de kerk in BŲdefeld aanhouden. Daar kunt u gemakkelijk parkeren.

Sauerland - KERNGESUND