Belevenispaden in het Sauerland.

De BosSculpturenWeg voor kinderen

BosSculpturenWeg Wittgenstein - Sauerland.

Reusachtige hopen steen, zo groot, dat zelfs de sterke Obelix ze niet naar hier heeft kunnen dragen. Een bisschopsstaf, die bijna tot in de hemel groeit. Poorten, die van een oude burcht vol met interessante vertellingen zouden kunnen stammen. Een avontuurlijke weg door een door de orkaan Kyrill vernietigd stuk bos. Een hangbrug door imposante boomtoppen. De WaldskulpturenWeg tussen Bad Berleburg en Schmallenberg schittert niet alleen vanwege zijn kunstwerken van internationaal bekende kunstenaars, maar is ook aanbevelenswaardig voor gezinnen met kinderen. Dat geldt speciaal voor een rondwandeling vol nieuwe ervaringen tussen Schanze en Latrop.
 
De Route:
 
Begin uw wandeling op de wandelparkeerplaats in Schanze. Volg dan het wandelteken van de WaldSkulpturenWeg (blauwe poort). U wandelt over het Kyrill-pad en passeert de kunstwerken ‘Krummstab’ en ‘Kein leichtes Spiel’. In Kühhude heeft u de mogelijkheid om te verpozen in het café.
 
Verder gaat het dan naar het kunstwerk ‘Stein-Zeit-Mensch’. Hier verlaat u de WaldSkulpturenWeg en wandelt u rechts een kort stukje op de Rothaarsteig tot aan de hangbrug. Daar neemt u de niet gemarkeerde weg het dal in richting Latrop. Bij ‘Am Salzscheid’ wandelt u verder richting "Dicke Eiche". Aan de "Dicke Eiche" stuit u weer op het wandellogo van de Rothaarsteig. Ga daar berg weer terug naar Schanze.
 
Lengte: ongeveer 11 kilometer, voor kinderwagens slechts beperkt aan te bevelen, omdat op bepaalde korte trajecten de kinderwagen moet worden gedragen. Al naar jaargetijde kan de bosgrond op verschillende plaatsen namelijk wat drassig zijn.
 
De WaldSkulpturenWeg voor ‘groteren’.

Sauerland - KERNGESUND